Pàgina d'inici » Dietari » Tornar a Llop

Tornar a Llop

Complir els deures que un mateix s’imposa. Tornar a Llop, José Carlos. Tornar a La Ciutat Submergida i a L’Escafandre. I romandre, així, submergit amb una certa autonomia. I el record de quan la família era el món i no pas un món petit, per cert. Un món que tot ho abastava. Aquell món segur i plàcid, aquell món al marge del món. I no és pas que no hi hagués normes. N’hi havia. Normes dictades per l’afecte, la religió i un nítid sentit de la jerarquia familiar. I això era tot i amb això n’hi havia prou. Aquest record d’ara mateix en tornar a Llop. A la Ciutat Submergida, quin llibre fenomenal. Han passat ja tres anys des de la seva publicació a RBA Libros. L’honor, per mi desconegut, de ser insular, illenc, el lloc on s’honora els morts i es nega tot honor als vius. El mort que s’ha alliberat del pes metafísic de l’illenc i és això, en el fons, el que se celebra. El món que és l’illa en ella mateixa i tota la resta roman fora del món. Aquesta música de les paraules. I és així que ens hem anat formant. Ara ve s’avió, la frase que avisava i avisa del perill. Fatalisme mediterrani. Sempre ens hem omplert la boca de Llull com si la saviesa pogués heretar-se. Però, tot i així, escrius la ciutat tal com escrius damunt la pell de l’amant i tal com aquesta amant escriu per a sempre damunt la teva pròpia pell. Llop enamora, sí. És el que té. Llop, que ja deixà dit uns quants anys abans, que la família, o és burgesa, o és ja una cosa del tot diferent de la família. I els seus defectes acaben, aleshores, reproduint-se per tota la societat, ombres de la caverna de Plató. Llop, en tot cas, per allunyar-te de tot allò que t’empenti a la vulgaritat. I, si et resultés del tot impossible allunyar-te’n físicament, amb ell al costat sempre et quedarà el remei de fer-ho amb el silenci. Tornaré a Ciutat, sí, un dia d’aquests.

Veig un video que conté el resum de les activitats d’una escola local al llarg d’aquest curs que ara s’acaba. Tot lúdic, tot disfressa. No hi apareix, o no l’hi sé veure, ni un sol llibre. Cap ni un.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s