Pàgina d'inici » Dietari » La clau de la porta de la gàbia

La clau de la porta de la gàbia

Es veu que avui aprovaran la llei Wert. Una llei que aquí no es complirà senzillament perquè no la podem obeir. Wert, i tot el que significa, és el mateix que el cap visible d’un escamot. Un ramat petit, el conjunt d’un reduït nombre de persones que van plegades i que fan molt de soroll. Res més.

La màgia de la desobediència. Clau de la porta de la gàbia. L’excèntric privilegi de què parla Chesterton a Ortodòxia -com més va més crec que aquest és el seu assaig més brillant i potser també més divertit. La desobediència no és cap objecte, però entre les restes del naufragi sí que és l’actitud que encara no hem ben bé, ni del tot, explotat. Hi ha el bé i hi ha el mal, aquest escamot de Wert. I els homes, els homes sempre han mirat de preservar el bé, que és tot el que queda del desastre primordial. Els de debò, si més no. Els homes de debò i la seva llengua, i la visió i la concepció del món que representa. El més gran de tots els poemes és un inventari. I el que de moment hem salvat, ho hem salvat pel pèls i ho hem salvat del naufragi. I ja no és pot anar més enllà, en aquest inventari, perquè ara sí que quedaríem sense res.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s