Pàgina d'inici » Dietari » Lo Somni per Sant Jordi

Lo Somni per Sant Jordi

Celebro la iniciativa de l’IEC pel que fa a la commemoració dels 600 anys de la mort de Bernat Metge. Lo Somni per Sant Jordi. L’humanisme, la intel·ligència, l’humor i la ironia, el sentit del plagi constructiu. També la misogínia, ja ho sabem, tot i haver-se casat dos cops, sempre en condicions molt avantatjoses, i haver tingut una descendència de 5 fills. Lo Somni per Sant Jordi. Hauríem de conèixer molt més Bernat Metge, les circumstàncies de la seva vida i la seva obra. No tenim capacitat, a través de la limitada raó humana, d’entendre si l’ànima humana és immortal o no, ni que és el cos, tan sols, allò que, en morir, mor de nosaltres. Ço que veig crec, e del pus no cur. Crec el que veig i la resta no em preocupa, diu en somnis mentre discuteix amb el difunt Joan I. Sí, per Sant Jordi, enguany, Lo Somni. I un record de la breu Apologia, sobretot per la crítica envers els seus contemporanis, interessats tan sols en els plaers del cos i de la butxaca. Aquell despatx (diversori) on s’asseia en companyia dels morts i de llurs herències (encara no hi havia la impremta), i no pas dels vius, que no en saben, de fer companyia. Exactament com avui. Bernat Metge es va morir entre el febrer i el juny del 1413, quan Ausiàs March tenia aproximadament 16 anys.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s