Pàgina d'inici » Dietari » Comte de Barcelona

Comte de Barcelona

Barcelona renega de l’avi del rei. Ja no hi haurà, es veu, avinguda Joan de Borbó. D’acord. Els Borbons ens han fet i ens fan molt de mal. El que hi ha és que no pas l’actual rei d’Espanya, però sí que el seu pare ostentà el títol de comte de Barcelona. Sóc monàrquic, suposo que per reacció. Barcelona, ciutat comtal, la ciutat dels comtes-rei que forjà el període i el caràcter més brillant de la història nostra, molt abans d’esdevenir la colònia espanyola que som encara avui. Dos dels països que des de sempre més m’atrauen són monarquies. Països Baixos i Dinamarca. I també Bèlgica ho és amb una extensió de territori més petita que la de Catalunya. Per no parlar ja de la corona britànica, és clar. El títol de comte de Barcelona no l’ostenta ningú avui, vacant, i el darrer que el posseí ja fa anys que és mort i no era nostre i era un Borbó. Sí, ja ho sé, no queda bé confessar-te monàrquic i tothom el que vol és una república catalana. Què hi farem. Però l’arrel quadrada no serveix per a res i a mi m’agradaria saber qui podria ser avui l’hereu dels nostres comtes. Al capdavall em sembla que la Generalitat fou una institució de la nostra monarquia. Principat, Regne, Corona, Catalunya, València, Mallorca. L’Aragó ara no, que diria que no en volen saber res. Al contrari.

2 thoughts on “Comte de Barcelona

  1. Jo faria que hi hagués la possibilitat d’escollir un rei, democràtiament, cada quatre o cinc anys. I, com a molt, es podria presentar a la reelecció per dues vegades seguides. El proclamaríem Rei de Catalunya. I tindria el dret a viure en un palau que ja buscaríem. Per exemple, podria ser el de la Generalitat.

    M'agrada

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s