Pàgina d'inici » Dietari » Carnaval de la ignorància

Carnaval de la ignorància

Mandra de tot això del Carnaval que ja s’acosta. Aquestes convocatòries. Aquest que comenci ja el Carnaval. ¿Per què? No té cap sentit el Carnaval sense la Quaresma posterior. El dejuni i l’abstinència. La Quaresma com el Ramadà. Recorda que ets pols i en pols i cendra t’has de convertir. I després hi ha el que passa a les escoles. Qui més qui menys fa participar els nens en aquestes coses de les disfresses, petits carnestoltes, i encabat mai o gairebé mai ningú no els explica el significat de la Quaresma posterior. Aquest Carnaval de la ignorància. ¿Què vol dir anar fet un carnestoltes? Doncs senzillament anar vestit de mal gust, cosa que d’altra banda en general ja passa al llarg de tot l’any. I ser un carnestoltes és ser un baliga-balaga, un poca-solta que hom no pot de cap manera prendre’s seriosament. Ninot de palla que durant el carnaval es posava (ara ja no es fa, em sembla) en finestres i balcons i es cremava el dia darrer. Darrer dia que sempre hauria de ser el dimarts abans del dimecres del suprem recordatori de la pols i de la cendra. Au va, sí, doncs, Carnaval. Carnaval de despesa municipal per a la xusma, Carnaval de “ruas” i botifarrades a 10 rals perquè a més no hi arribem. I tant que hi ha crisi. I tant! Crisi de l’ànima i de l’esperit.

One thought on “Carnaval de la ignorància

  1. Ja ho podeu ben dir, la paraula xusma tipifica ben bé tot aquest patètic espectacle. Això sí, anem amb compte que aquest any hi ha moltes disfresses d´agents del CNI, i malauradament moltes són de veritat.

    M'agrada

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s