Pàgina d'inici » Dietari » Els racons obscurs

Els racons obscurs

Avui rebré Mis Rincones Oscuros, Ellroy. Amazon me’l tramet a casa. Fa dos mesos que el tinc demanat perquè no he estat capaç de trobar-lo en cap llibreria. Tot esperant-lo, fullejo en sentit invers la llibreta que utilitzo per a tota mena d’anotacions. Vaig a parar en una pàgina que conté una cosa del 27 de juny passat. És d’Ellroy, que ja fa temps que és una debilitat per a mi. De fet, des que vaig veure l’adaptació al cine de L.A.Confidential, que de tant en tant encara veig. Impressionants tots els actors, però impressionant sobretot Kim Basinger. Quina dona. I justament d’això tracta l’anotació on he anat a parar: Les dones em donen el món i fan que sigui un lloc lleugerament segur per a mi. Però em trobo que ja no puc recórrer més a Elles per trobar-la, a Ella. Ara han desaparegut totes. Sense elles, sóc incorpori. Em trobaran tot sol i em parlaran en la foscor. I mirem per poder deixar de mirar. James Ellroy. Ai, els racons foscos. Ai, els nostres racons obscurs. (Per cert, val a dir que 6 anys després d’aquest text existeix ja la versió catalana d’aquest Ellroy, Els meus Racons Foscos, Biblioteca Andreu Martín i amb traducció d’Ernest Riera)

I no sé, encara, què faré diumenge. No sé, encara, quina llista votaré. Voldria poder votar-ne tres, ja ho vaig dir, i em costarà decidir-me. Sigui el que sigui, però, votaré per deixar de romandre a la província. Per deixar de ser, d’una vegada, terra vençuda.

2 thoughts on “Els racons obscurs

  1. Voti en conciència. Segur que l’encertarà!
    Jo sóc dels que mai he cregut amb els vots perduts. Els únics vots perduts són aquells que es donen sense creure’n.

    M'agrada

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s