Pàgina d'inici » Dietari » D’una manera o altra

D’una manera o altra

Jo tampoc #no vull pagar. No vull pagar, en tot cas, sota les condicions que avui ho faig i menys encara amb els greuges comparatius que fa tant de temps que duren. Sé, però, que les autopistes cal pagar-les, que cal pagar per circular-hi, que cal tenir-les en condicions i en perfecte estat de revista. I sé també que, si les barreres de peatge acabessin desapareixent, hauríem aleshores de passar a tenir un model com el d’Alemanya, o Bélgica, o els Països Baixos. Però és clar que hauríem de pagar. I tant. Aquests dies fa l’efecte com si es volgués que tot això fos gratuït, -i ja sé que el fons de la qüestió és tot un altre i que del que es tracta és de la llibertat i de dir prou a l’espoli espanyol, ja ho sé. Però d’una manera o altra les autopistes s’han de pagar. Hi ha el model d’aquests països que he dit, en què a la que et compres un auto quedes registrat com a propietari del vehicle i de la seva matrícula segons el pes d’aquest vehicle, o vehicles si en tens més d’un, i al marge de la marca o model que sigui. I aleshores tot et ve descomptat a través dels corresponents impostos que graven la teva renda i no hi ha, per tant, barreres de peatge. No calen. L’Estat té cura de tot. De la construcció i del manteniment. I hi ha, després, l’altre model, l’altre model que és el d’aquí, o el francès, o l’italià. A través de les concessions que els estats fan a empreses privades que són les qui cobren directament als usuaris. He tingut i tinc amics holandesos que se senten també agreujats perquè diuen, amb tota la raó, que ells paguen sempre, tant quan circulen pel seu país com quan vénen potser a casa nostra, i havent de travessat tot França de nord a sud, i que, en canvi, nosaltres és cert que paguem aquí a les estacions de peatge, però no quan circulem per les autopistes dels Països Baixos. Ara m’adono que acabo de dir això i és cert que fa uns quants anys, potser 4 o 5, que no vaig a Holanda i que potser això ha canviat d’alguna manera tot i que no ho crec. En fi, que tot això s’ha de pagar. Igual que l’assegurança i el pàrquing i jo què sé quantes coses més. I és potser per aquesta raó que, atès que no em cal ni molt menys circular cada dia, prefereixo mil vegades llogar un auto cada cop que crec que l’he de menester. I endavant.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s