Pàgina d'inici » Dietari » Joc de paraules

Joc de paraules

És molt d’hora encara aquest dissabte i tothom dorm. Ni una ànima pel carrer. Tot just ara comencen d’arribar els qui han de muntar les parades del mercat. El sol ja torna a sortir. Personatges de novel·la. Converses morboses. Som 3 a dinar. Paraules disteses. Després el pare se’n va. Marits i mullers, d’Allen. Hi surt tot. En Pere té raó. Fullejo, més tard, el Joyce de Valverde (Dopesa), pàgina 113: Hi havia una vegada un colom que, fatigat d’haver-se d’obrir camí a través de l’aire tan sols amb la força de les ales, pensà que al capdavall fóra millor que no hi hagués aire, no s’hauria d’esforçar tant. ¿I nosaltres? ¿Pensaríem, nosaltres, si no hi hagués paraules, si no hi hagués el llenguatge articulat? Els coloms no pensen, penso. Però la nostra ment només viu si salta de mot en mot, així com l’ocell saltant de branca en branca. Tot ús de la paraula com a “joc de paraules”. Acudit: l’home com un acudit, naturalesa còmica. Ecce Homo Bloom, l’home corrent que parla i pensa de manera corrent, del sublim i del ridícul, de Déu i de matemàtiques, que explica acudits verds, movent-se en aquest sistema que el pot portar a tot i pertot, però que no li garanteix res. (De l’aire a l’aire. Com una xarxa buida. Neruda). Prens cafè i fumes. Escalfor del cos que envolta el teu cos. Penses. Joc de paraules. Brossa infecta dels correus electrònics d’aquests dies. Brossa i brossa. Porqueria de maquinotes automàtiques. No saps mai qui et tocarà quan seràs mort. I Chávez, aquest veneçolà o veneçolenc, que demana a Déu que no se l’emporti encara. ¿Qui tocarà el seu cadàver? Fes-me una repassadeta, Poldy. Déu meu!, me’n moro de ganes. Faci’s la vostra voluntat. Esglèsies despullades d’avui, dia entre parèntesi.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s