Pàgina d'inici » Dietari » Dictats del seny

Dictats del seny

Anar molt a poc a poc, sense cap pressa. Tant és que no l’acabis fins per Nadal. Has d’arribar fins al final aquesta vegada i amb totes les remarques que calgui i llibretes plenes de notes preses. Com aquestes d’avui. I que no t’importi tant l’argument com la fiblada intensa de segons quins girs, de segons quines frases. Ritme de 8 o 10 pàgines diàries, no cal que siguin més perquè aleshores et perdries i abandonaries tal com ja feres en el passat. L’Ulisses de Joyce i de Mallafrè. Però, ¿què hi diu Shakespeare? “Diners a la teva bossa” (Iago). ¿Sap quin és l’orgull dels anglesos? ¿Sap quins són els mots més satisfets que sentirà d’un anglès? – Que al seu imperi mai no es pon el sol. – No, això no és anglès. Ho va dir un celta francès. Jo li diré de què s’envaneix amb més orgull. De poder dir: Estic en paus. ¿Ho entén? Dictats del sentit comú, del seny.

Ben diferent, tot plegat, d’aquesta terra nostra. Terra de préstecs i espolis. I de poc seny.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s