Pàgina d'inici » Dietari » Coses que trobes

Coses que trobes

Dia en què he anat fent. Dia de reunions i de papers. Ditxosos criteris. El refredat va de baixa i ara, a la tarda, hi ha aquestes coses que trobo en llegir una introducció als contes de Hemingway, punt àlgid de la narrativa del XX. Preparació i objectius. A l’hora de posar-te a escriure, saber de veritat el que realment sents més que no pas el que se suposa que has de sentir. Honestedat, versemblança. Jo mai no escolto ningú. Copiar, robar expressions i títols. “Has comès fornicació: però això fou en un altre país i, de més a més, la gossa s’ha mort” (In another country). El cas de La curta i feliç vida de Francis Macomber. El fatxenda milionari afeccionat a les coses del risc perquè se les pot pagar. Safari turístic i capriciós a l’Àfrica. Macomber és milionari, però és covard. Macomber és milionari i és casat amb una bellesa (la memsahib del conte), Margaret. Margaret, femme fatale. I el professional Wilson, que tot ho soluciona quan van mal dades. Wilson, que és com el Clark Gable de Mogambo. I Margaret, que em fa pensar en una barreja d’Ava Gardner i Grace Kelly. I Macomber al mig, al mig com el dijous. Mai no em deixarà la meva dona. I la dona no el deixa perquè primer jeu amb Wilson i després dispara contra el búfal. El búfal que era Macomber. El millor és Wilson, que segueix la seva vida com si res. Sol. Sol i esperant d’altres incauts aventurers i llurs femmes fatales.

Tardor de Hemingway. Travessar el riu i reposar sota l’ombra dels arbres.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s