Pàgina d'inici » Dietari » Tan de matinada

Tan de matinada

Altes hores de la matinada i sense poder dormir. De manera que em llevo i engego l’ordinador i m’adono que hi ha una finestra il·luminada a l’altra banda de la riera. ¿Qui deu haver-hi al darrere i què deu està fent? ¿Quina història deu estar-hi passant? Potser algú que, igual que jo, no pot agafar el son i s’ha llevat i ha connectat la computadora i navega per la xarxa infinita d’aquest món, que no és enlloc però és, al mateix temps, inacabable. Fa la sensació d’un far, aquesta finestra, enmig del silenci d’aquestes altes hores de la matinada. Alguna mare, potser, turmentada de son i inclinada damunt d’un bressol. O algú que s’ha posat a escriure a la recerca d’interpretar tots els embolics i els malentesos que ens envolten. Una parella, tal vegada, en plena sessió de luxúria. Podria, també, tractar-se d’algú que veu a l’altra banda de la riera una finestra il·luminada darrera la qual hi sóc jo perquè senzillament no puc agafar el son i les hores passen i hi ha el so de l’insistent campanar que no calla, i deu preguntar-se quina història deu estar-hi passant. De manera que ja ho veus.

Recordo, també. Recordo el meló amb pernil que he menjat a l’hora de dinar amb la petita perquè després hem sortit a fora a prendre cafè i a llegir diaris. I em trobo, aleshores, que Valentí Puig ha publicat a L.V., justament, Últim meló amb pernil. Xancletes, samarretes i tatuatges umbilicals; bermudes, anella a l’orella i cap rapat. La fi de tota aventura possible. Arrenco sense manies la pagina 32 del diari, on hi ha l’article i me l’enduc a casa. El tinc ara davant meu, tan de matinada. L’emmarcaré. Sigui qui sigui que hi hagi darrera la finestra il·luminada de l’altra banda de la riera, és difícil que pugui imaginar-se la història d’aquest darrer meló amb pernil en què penso ara mateix, quan la gesta ens porta l’alba.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s