Pàgina d'inici » Dietari » Nostàlgia

Nostàlgia

Nostàlgia de llocs on fa temps, massa temps, que no he tornat. París, per exemple. París, però no només París. Aquesta mateixa tarda, però, parlava amb C.M. i li deia que estaria bé estalviar prou i anar a París uns quants dies i gastar-nos-ho tot. Que no vingués d’aquí. És del tot certa aquesta nostàlgia que sento de París. Més tard, tanmateix, i ja a casa, llegeixo que la nostàlgia d’un lloc només ens enriqueix mentre el conservem en nosaltres com a tal nostàlgia i que la seva recuperació, la recuperació real del lloc, significa la mort. Després d’això, em faig enrere, és clar, i decideixo no tornar a París. Em faig enrere tot sol i sense comentar-ho amb C.M., que deu treballar en aquests moments. La suposada maduresa perd, un cop més, el combat contra la meva real immaduresa mentre em pregunto si en realitat deixem mai de ser immadurs.

Veig una foto on surt el batlle Trias llegint Sèneca en l’edició de la Bernat Metge. Festa Major de Barcelona!

2 thoughts on “Nostàlgia

  1. La nostàlgia està, per força gent, bastant mal vista. Cal mirar endavant, diuen. No obstant jo crec que és un sentiment ben noble. La nostàlgia de la infantesa, per exemple, ho és, en el fons, del paradís. Aquell paradís del que vàrem ser expulsats i al qual volem retornar. No sé si vós sou platònic, però ja sabeu: record, reminiscència de retorn a la nostra veritable natura.
    Altrament és, a parer meu, la melanconia, un estat de tristor proper a l’accidia i en el qual hom s’hi pot trobar perillosament de gust. Hi ha força art que és recrea en aquesta tristor destructiva.
    París té quelcom màgic que fa que sempre hi vulguis retornar. Us comprec perfectament. Gràcies per la vostra entrada d’avui.

    M'agrada

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s