Pàgina d'inici » Dietari » Sentit de l’humor

Sentit de l’humor

Seguint, encara, un poc més amb Browne, allò que més destarota i descol·loca els políticament correctes és la ironia i el sentit de l’humor, i fins i tot el sarcasme, cada vegada que algú mostra en públic les seves ridícules posicions. No suporten per res del món que ningú se’n burli públicament i posi en evidència fins a quin punt arriben a ser cursis i carrinclons. Ells són tan “sèrios” com un cagarro. La sàtira humorística és el punt dèbil de la correcció política. Hi ha poca gent tan intolerant com els qui prediquen la tolerància. Quina gràcia aquells estudiants americans que decidiren -per tal de protestar contra la discriminació positiva que la seva Universitat havia implantat per tal d’afavorir-hi l’accés als negres abans que als blancs i a les dones abans que als homes i sense cap altre paràmetre de mèrits- muntar paradetes de pastissos i galetes a diferents preus segons la tipologia dels compradors: 1 dòlar per als homes, 25 centaus per als afroamericans i 20 centaus per a les dones. ¿Discriminació positiva? Aquí la teniu! No cal dir que les altes instàncies de la Universitat prohibiren al cap de poc les esmentades paradetes. Rebels de les galetes que feien l’única cosa que la correcció política no pot suportar: posar de manifest la seva absurditat i fotre-se’n davant mateix dels seus miserables morros. I aquesta és també una de les lliçons d’aquest llibre de Browne, cap meravella literària d’altra banda. No es tracta solament d’enfrontar-se al poder del políticament correcte amb la veritat; allò que veritablement els desarma i els deixa en evidència és enfrontar-s’hi amb aquest mig somriure foteta i alliberador dels rebels estudiants de les galetes i els pastissos. Gairebé com la llibertat de Tristram Shandy, del gran clergue Sterne. Sóc un mortal de tan poc supòsit al món, que no compta gran cosa el que jo faci, digui o pensi. I si arriba el pitjor, el món ja procurarà tirar endavant sense mi.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s