Pàgina d'inici » Dietari » Reformatori

Reformatori

Diumenge. Passat tot el dia a casa. Gris i ennuvolat. Algun ruixat, de tant en tant. Surto a penes per dinar amb el pare. Avui hauria estat l’aniversari de la mare. N’hauria fets 83. Per primera vegada no en parlem. Deu haver estat un esforç per a ell no fer-ho. Encabat, torno a casa. Música. Shostakovich. Trobo aquesta nota de Pla, del 29 de març del 68: Encara hi ha gent que es pensa que això d’Espanya té remei. Bé, Duran n’és un. Avui mateix afirma que hem d’evitar de totes totes que Espanya sigui intervinguda. 50 anys, a més, de la mort (suïcidi) de Hemingway. El vell i la mar, i tantes altres coses. Els contes, sobretot. I el seu tracte amb les dones: No intentis trobar una dona fàcil. Et matarà d’avorriment. Llegeixo Wodehouse, més tard. Wodehouse, que és tota una altra cosa. És la gràcia i la ironia i el somriure permanent. La sèrie d’Ukridge, per exemple. Bressol elevat i butxaca sempre buida. Esquenadret i aprofitat. Astut i entremaliat. Que siguin sempre els altres que et treguin les castanyes del foc. N’hi ha que malparlen de Wodehouse. El titllen de col·laboracionista i de no sé quantes coses més. No ho sé. El que sé és que, en tot cas, el que en queda són els seus llibres i les seves històries. I el seu estil inimitable. Vell cavallot!

Més que iguals, som, en general, semblants. I hem de viure entre els nostres semblants. Això és així i no té remei. Eduquem-los, doncs. En tots els sentits. O patim-los, si no. Sensació que aquesta societat nostra ha de menester un gran reformatori, una contrareforma educativa la mar de grossa.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s