Pàgina d'inici » Dietari » Temps de pamflets

Temps de pamflets

No he llegit Hessel ni penso fer-ho. Ni Indigneu-vos, ni tampoc això d’ara, aquest Comprometeu-vos. On vas a parar! En el millor dels casos, han estat titllats de pamflets i, no sé ben bé per què, però m’ho crec. Tinc ganes de creure-m’ho i em sembla que ja no som en temps de pamflets i que ara la feina ha de ser una altra i molt més profunda. Llegeixo Llovet aquest matí i em deixa tranquil i ja m’hi conformo. L’ecologisme, pel que es veu, és el gran progressisme dels nostres dies. No em faci riure, senyor Hessel, que ja tenim una edat. Cito Llovet i la seva nova lliçó de la més fina de les ironies: “El que cal fer és reciclar cadascú el vidre i el cartó; posar plaques elèctriques a la teulada, encara que costin un ull de la cara i la gent pobra no pugui pagar-se’n ni la instal.lació ni el manteniment; no talar ni un arbre, encara que estigui corcat i estigui a punt d’esfondrar-vos la teulada; somriure al sol ixent i adelitar-se amb els crepuscles policroms; llegir la poesia romàntica i, cosa pitjor, fer-ne de nova (Martí i Pol); encendre candeles i brandar mocadors damunt la barca, a Calella, i bellugar la còrpora, ximplement, al ritme de cançons que, fet i fet, són l’expressió del colonialisme català més execrable”. Hahahaha!

One thought on “Temps de pamflets

  1. Tres perles d’en Hessel: “Calia mantenir un ull obert cap al comunisme per contrarestar el capitalisme americà”. “Gaza és una presó a l’aire lliure per a un milió i mig de palestins”. “Hamas, que va guanyar les últimes eleccions legislatives, no ha pogut evitar que es llencessin coets contra pobles israelians”. Però el més important és que ni el desembarcament de Normandia ni la batalla d’Anglaterra no van servir per vèncer el feixisme. El feixisme va ser vençut per la resistència francesa i per l’exèrcit roig el 1943.

    M'agrada

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s