Pàgina d'inici » Dietari » Disjuntiva

Disjuntiva

Temps de Festes Majors. Hi ha aquesta Catalunya del mal gust i la terregada. De vegades sembla com si la referència cultural d’aquesta Catalunya que dic no fos la civilització occidental sinó el món de les barraques, els correbars, les botifarrades populars i les mongetades. La Catalunya gasosa i la Catalunya del petard i l’aglomeració del tot a 3€ i el soroll, la cridòria i el desordre desfermats. No es pot construir res de sòlid sobre el poble perquè construir sobre el poble és construir sobre el fang. I no dic res dels trabucaires perquè, mira, tot i que l’espectacle del trabuc és també en ell mateix depriment, si més no recorda que un dia tinguérem exèrcit i que bé hem d’aspirar a tenir-ne un de nou si és que de veritat perseguim la llibertat. Temps de Festes Majors. És allò d’aquella disjuntiva: o es camina cap a l’Intel·lecte o cap a l’Estupidesa.

Plaer de Monsieur Teste: Disciplina, molta més disciplina. La disciplina no és pas dolenta. És un petit començament. I pel que fa a l’amor, a allò que popularment s’entén per amor, segurament consisteix a poder ser estúpids junts. I aquella bella part de l’ànima que pot gaudir sense entendre res.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s