Pàgina d'inici » Dietari » Barra

Barra

Buit i sense idees. Seqüeles de la migranya. Em deixo portar i assisteixo a reunions intranscendents i sense cap importància en què mai no es parla d’allò que realment faria falta parlar. El noi de l’article Aquesta merda (21-6) ha vingut a reclamar la nota i a suplicar l’aprovat. Ha tingut la barra de fer-ho. La mateixa barra dels pares que ara vénen a exigir aprovats per a nois que tenen el curs en blanc. Així van les coses. Més del 98% d’aprovats a la Selectivitat. ¿Què seleccionen, realment, les PAU? ¿Ja hi cabrà tanta gent, a les Universitats? ¿Què en farem, de tants universitaris? Veig en Nadal com guanya Murray. Endormiscament general, d’altra banda. Sort, encara, de les Memòries d’un somni i d’Amadeu Cuito. Delit i plaer de llegir-lo.

2 thoughts on “Barra

 1. “Inflació educativa” o altrament, “cop de peu cap amunt”. Aquesta conxorxa als claustres i avaluacions contra el professor que suspèn i no vers l’alumne, que és qui realment no aprova.

  Si, hi ha algun estirabot -vegis el cas de Filosofia a les PAU d’enguany- la queixa i els mitjans fan la resta. No fos cas que els nois aprenguin a pensar…

  M'agrada

 2. La selectivitat no enganya: ja fa molts anys que les PAAU van esdevenir PAU, treient la A d’aptitud. Són simples proves per decidir com s’accedeix a la universitat:

  Com que hi ha moltes més places a les universitats que no pas adolescents interessats a fer veure que estudien, la selectivitat ha de servir a un triple objectiu:
  -que tothom sigui universitari
  -que hi hagi un mínim factor papu als instituts
  -que les carreres amb veritable demanda tinguin un sistema per discriminar qui hi va

  El problema és el que cal fer per aconseguir el primer objectiu (que tots els joves estiguin distrets uns anys en unes estructures molt sobredimensionades): rebaixes contínues de nivell, retalls en els temaris, valoració creixent dels inflats expedients acadèmics, afegitó de preguntes ridícules per fer que qualsevol ignorant tregui un 3, etc.

  M'agrada

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s