Pàgina d'inici » Dietari » Aquesta merda

Aquesta merda

El 22% d’alumnes de 6è de Primària, per sota del llindar de mínims. No m’estranya. No saben de lletra ni saben les quatre regles. Veritable misèria d’un país. Demanem després més salari mínim i demanem escurçar l’edat de jubilació i que si tomba i que si gira. S’ha d’acabar d’una vegada amb aquesta barbàrie. Ara mateix arribo a casa després d’haver passat un examen durant el qual m’he adonat que un alumne de més 18 anys escrivia coses que no tenien res a veure amb el que se li demanava que escrigués. Aquest alumne, després d’haver-li fet l’observació pertinent, em contesta que ell fa i escriu el que creu que ha de fer i escriure, i no aquesta merda, assenyalant l’enunciat de l’examen que tenia davant seu. Bé. L’he fet, immediatament, fora de l’examen i suspendrà, és clar. Allò que li demanava era la transcripció exacta del Cant Espiritual, de Maragall, que havia de saber-se perquè ha estat un dels treballs del curs, i que encabat en fes un comentari. Aquesta merda, diu aquest noi que ha passat la Primària, la Secundària i que hauria d’haver acabat ja el Batxillerat. Aquesta merda de sistema d’ensenyament que tenim produeix aquesta indigència i aquesta gran mala educació. M’alegra, per aquesta raó, la decisió de la consellera Rigau: rigor, exigència, esforç, disciplina, ordre. I cap tolerància amb la mala educació i la falta de respecte. No afluixeu, consellera.

4 thoughts on “Aquesta merda

 1. Caram Miquel, ets molt i molt dur, encara que penso que tens força raó. Ara bé. Per rebre educació per part dels alumnes cal que els hi mostrem com es fa. Miquel, tu saps que hi ha molts i molts funcionaris d’ensenyament fent de mestres i, “Mestre”, és un ofici vocacional. Aprovar una oposició no et fa mestre. És ben cert que hi ha coses que són intolerables per part dels alumnes, però ja tocaria que et posessis una mica amb els mestres: llur manera de parlar, de vestir, d’adreçar-se als alumnes, de mostrar-los les mil i una tretes per tal de no treballar… Els joves, els alumnes, no tenen valors i són uns tal i uns qual, però… per què? La societat, oi? aquella senyora grossa que hem creat entre tots… no, tu no pots utilitzar aquest argument. Busca els per què i denuncia’ls. Pressiona als que tenen la capacitat de començar a canviar les coses donant exemple amb la seva manera de comportar-se, amb la seva manera d’ensenyar, amb la seva manera de valorar l’esforç, pot ser començant per preparar-se les classes a consciència i gaudint de la feina d’ensenyar i demostrant amb el seu exemple que la vida val la pena viure-la i no només gastar-la.
  Au Miquel, ja s’ha acabat de dedicar-te a treure els colors només als de sota, als més dèbils i menys preparats per tornar-se doncs no tenim la capacitat intel·lectual ni moral per defensar-nos (parlo de moral per què, com deia abans, tens molta raó en moltes de les coses que recrimines als alumnes). Ara toca, també, posar el dit a la nafra de l’altre part, la que té a les seves mans queixar-se i pressionar al poder polític per altres coses a part de les seves prebendes intocables i innegociables.
  Un altre dia parlarem de pares i mares, però… com diu un molt honorable… això, ara, no toca!!

  M'agrada

  • Sí, sí. Si teniu raó. Mestres i professors. Segons quins mestres i segons quins professors expliquen també el lamentable estat de les coses. Quan veus un professor amb pantalons curts, samarreta i xancletes, i sense dutxa, que n’hi ha, ja saps el que pots esperar-te. Negació de tot model. I davallada i degradació. És clar que teniu raó.

   M'agrada

 2. Retroenllaç: Barra | miquelcolomer

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s