Pàgina d'inici » Dietari » Rampoines

Rampoines

El llenguatge commou quan és testimoni d’una consciència única. M’arriba un document: “El compromís ètic del professorat”, editat i divulgat pel Moviment de Renovació Pedagògica. Em temo el pitjor. Em temo que el llenguatge que conté no sigui precisament testimoni d’una consciència única sinó col·lectiva i amb afany col·lectivitzador. Passo una mala estona, llegint-lo. Sensació de cosa tranuitada, pansida, mústia. Document de progres anacrònics, antics, obsolets, carrinclons. Document farcit de tòpics fracassats de l’estil aprenem dels altres i amb els altres. No hi sé trobar ni el més mínim indici de grandesa ni de transcendència ni d’enaltiment del saber i només amb lletra menuda un lleu esment a la idea d’esforç i de compliment del deure. Això sí: respecte, tolerància, confiança, estima. De tot això, tant com vulguis. No és aquest el camí per a una societat lliure i compromesa amb la feina i amb el deure. El relativisme ja ho té, això, que no et deixa espai per poder triar. Tots som iguals. El document em cau definitivament de les mans quan arribo al punt 6è del compromís. El titulen així: El nostre compromís ètic amb nosaltres mateixos i MATEIXES, el professorat. Arribat en aquest punt, plego, ho deixo córrer. No estic per a més rampoines. I evidentment no signaré un tal compromís. El seu llenguatge no em commou i em fa venir basques. Que estudiïn d’una vegada, cony!

2 thoughts on “Rampoines

  1. És curiós que el `professorat que sempre s’ha mostrat tan reticent o, més ben dit, tan contrari als frares i capellans s’apressin a parlar d’ètica: qui determina què és ètic i què no? Qui té aquesta potestat? Sembla talment que ara que hem arraconat els capellans i frares i monjos algú s’erigeixi amb un poder similar però no pas religiós ans “ètic”. Això passa també als casaments civils: es fan per anar contra la religió imperant i, encabat, la litúrgia que en resulta és calcada a la religiosa que es menysté…

    M'agrada

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s