Pàgina d'inici » Dietari » I tampoc sense pel·lícules

I tampoc sense pel·lícules

Aquesta ment tan buida i aquesta mandra infinita d’aquests dies. Tot em cau de les mans. Alguna cosa dec haver menjat que m’ha fet mal. Lenta recuperació. Necessitat de callar durant un temps. Renovació. Rearmar-me. Fires del llibre perquè sense llibres no som res. I tampoc sense pel·lícules. Entre els joves, ja ningú no sap res de Bogart ni del Padrino, per exemple. Bogart no era gaire bon actor, però Casablanca és sublim. I Tenir i no tenir. I La reina d’Àfrica. Xiula, si necessites res -li diu Lauren Bacall. I ell, és clar, xiula. Fora màscares i prou d’impostures. No escriure res si no conté ànima, la meva, bruta o neta tant se val. Prou d’escriure del que no sé ni sento. Tingues a prop els teus amics, però encara més a prop els teus enemics. La gran lliçó de Vito Corleone. Gràcies, Dani.

One thought on “I tampoc sense pel·lícules

  1. A Casablanca l’Ugarte li pregunta, “oi que em desprecies, Rick” i en Rick, sense ni mirar-se’l a la cara li contesta “Si arribés a pensar en tu, probablement ho faria”. La cara de l’Ugarte és un poema!

    M'agrada

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s