Pàgina d'inici » Dietari » Model i marca

Model i marca

El futbol et torna el qui li dónes. La vida segurament també t’ho torna. Model Barça, model Guardiola. No cal que siguis del Barça, això tant és. No cal ni tan sols que t’agradi el deport. Però hi ha aquest model de fer les coses, aquest model d’actuació, aquest model de compromís. Model Barça com a model de país, de nació. No cal que t’agradi el futbol, ni tan sols el deport. I és igual que siguis de l’Espanyol o de qui vulguis. No es tracta d’això. Es tracta d’una manera d’entendre la teva feina, de la teva manera de ser al món, de tot allò que pots aportar-hi, del teu esforç, del teu compromís, de la teva il·lusió i de la de tots els qui estan al teu voltant. De la teva generositat i de la teva alegria. No és només el què. És el com. És el gran gest de Puyol, és la ràbia desencaixada dibuixada al rostre de Messi, que mai no havia vist, després de fer el gol del desempat -Messi desencaixat, Messi alliberat-, és la bandera de Valdés, és la mateixa bandera penjant, després, d’una de les orelles del trofeu. És el discurs i la paraula de Guardiola i de tot el seu equip. És ser-hi sempre. I és també felicitar l’adversari quan et guanya perquè ho ha fet més bé o perquè ha estat més de sort. El país és encara lluny d’aquest model que tenim tan a prop i que aquesta tarda i aquest vespre, a Barcelona, tantes i tantes persones aplaudiran i retran homenatge. ¿Del model i de la marca Barça, no podríem fer-ne model i marca Catalunya? ¿Per què no? Estic convençut que la vida també t’acaba tornant tot allò que tu li donis.

One thought on “Model i marca

  1. I l’elegància dels vencedors fent el passadís d’honor als subcampions com a tribut a la seva noblesa en el combat. I sobretot, al centre del camp la Copa, coronada amb la bandera del país -i només amb la bandera del país- i tots fent la rotllana al seu entorn. Vinga, tenim el model, aquest és el model!

    M'agrada

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s