Pàgina d'inici » Dietari » Continuar i continuar

Continuar i continuar

Diumenge, matí, casa. Ahir a la tarda, a les 5 en punt, Jordi Vintró truca al timbre. L’obro. Puja tots quatre pisos a peu perquè no hi ha ascensor. Arriba. Respira. Seiem. Prenem cafè. L’honor de ser davant l’autor de La bassa de les oques. Molt simpàtic i agradable. El do de la llengua i del ben dir. Em porta 3 llibres seus anteriors: Cançons per a en Jaume, Ludwig, Insuficiència mitral. Me’ls regala i li ho agraeixo molt. No són gens fàcils de trobar a les llibreries i algun, impossible. En un moment determinat, parlem d’Espriu, cosa lògica atesos els vincles familiars d’en Jordi. Espriu no tingué biblioteca. Regalava els llibres que llegia. Parlem també del projecte de la Casa de les Lletres. Entusiasme. Passa 1 hora i se’n va. Quedem a les 7 a la Biblioteca per a la presentació de La bassa…La presentació va molt bé. No és ben bé ple, però Déu n’hi do el nombre de persones que hi ha. Els caps de llista de CiU i ERC, per exemple. Anem bé. Explico tan bé com puc la lectura que n’he fet, i les sensacions envers aquest llibre inacabable, gairebé inabastable. Després en Jordi eleva el to d’entusiasme amb la lectura de 3 dels poemes del llibre. “Volen mosquits sobre les aigües mortes”, per exemple. Quin vers tan fantàstic, quina gran conclusió per a Dimecres de síndria. Després, el plaer de retrobar en Salvador Quintana i l’Agustí Espriu. I també l’Ignasi Pàmies, ex-alumne, i la seva senyora, editora de LaBreu, petita gran editorial. L’acte social amable de tota presentació de llibres. Comiats. Quedem de veure’ns i sopar en temps d’estiu, quan segurament tots podrem fer de més i de menys. La bassa de les oques i Jordi Vintró, ja ho he dit altres vegades, però no ve d’aquí, haurien de ser premiats si aquest fos un país normal i digne.

Descompressió, després. Gintònics al Raconet. Fins a mitjanit. I el que passa més enllà d’aquesta hora són coses que ja no quedaria bé d’explicar.

Pla deia que la més gran de les revolucions és continuar i continuar. Bé.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s