Pàgina d'inici » Dietari » Viatjar amb la ment. Dietari

Viatjar amb la ment. Dietari

Dissabte. El brogit somort del mercat setmanal. De sobte m’adono que em vaig deixar la moto al carrer després de perdre el nord, i de la consciència de com m’arriba a costar ara de reprendre el fil de les coses. Abusos amables i simpàtics de la tarda i el capvespre d’ahir i la moto oblidada a la riera i jo que a penes començo a ser jo aquest dematí de tanta claror i del lent retorn del record de les paraules dites. I no sé ben bé per què penso ara en Dresde. O sí que ho sé. Tinc al davant El viatger sedentari, de Chirbes. Hi ha un breu capítol dedicat a Dresde que em fa retrocedir a setembre del 2003. L’hotel Hilton de Dresde i el seu magnífic emplaçament. Viatjo amb la ment i em contemplo passejant per la restaurada ciutat saxona. El Zwinger i les esglésies, l’Elba i l’Òpera de Semper, l’Albertinum i la cúpula de cristall de l’edifici de Belles Arts. Les postals en blanc i negre que expliquen la devastació de la ciutat i encara les persones que es demanen per què van triar Dresde si no hi havia ni militars ni casernes ni res de tot això. ¿Qui, en realitat, destruí Dresde? Avatars de la història de la vella Europa: Florència s’explica pels Medicis. Dresde, per August el Fort i els seus descendents, que crearen el perfil de la bellesa de la ciutat ara restaurada. I recordo, també, la bellesa, sí, de les tavernes i les cares dels vells comunistes desconcertats, amb aquella expressió i aquelles converses. Cares i expressions de no entendre res del que s’anava esdevenint al seu voltant. El seu món ja no existia.

Flauta megafònica al carrer. Anuncien i ofereixen coses a 1.- €.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s