Pàgina d'inici » Dietari » Escriure no és difícil. Dietari

Escriure no és difícil. Dietari

Segueixo (avui haig de dir “seguia”, l’autor es va morir aquest passat dia de Reis del 2017) els dietaris que de tant en tant publica Ricado Piglia a la premsa. De la seva literatura, de vegades “negra”, una de les darreres coses és L’Últim lector. El gran plaer de la lectura i la distància que et proporciona per allunyar-te de la realitat i, així, entendre-la una mica. Hi ha Borges, Kafka, Flaubert, Maupassant, Tolstoi, Chandler i Marlowe -quin gran tipus! En el fons, som allò que hem llegit, allò que llegim. Tolstoi, al final, quan decideix abandonar-ho tot, demana a un sabater que li ensenyi de fer sabates: un parell de botes són més útils que Anna Karènina, es veu que deia. És clar que una tal afirmació no deixa de ser una manera més de fer literatura! Igual que també és fer literatura afirmar que escriure no és difícil i que el que és difícil és no escriure. I, efectivament, el mateix Piglia reconeix que avui, per primera vegada a la història, hi ha més escriptors que no pas lectors de literatura.

Caprici de bunyols de Quaresma, ahir. Vaig sortir a compar-ne enmig de la pluja i devia menjar-ne massa. Matí de rebombori total.

Veig que aquesta vegada ningú no parla d’enviar ajut humanitari al Japó. Aquest cop no hi ha “progres” que vagin a fer-se fotografiar enmig del desastre.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s