Pàgina d'inici » Dietari » Servei militar. Dietari

Servei militar. Dietari

Vaig jurar bandera l’any 76. La bandera espanyola. Recordo aquell dia com un dels pitjors que mai hagi viscut. La humiliació de jurar fidelitat a una bandera que no és la teva. Ara, en canvi, estic segur que jurar bandera hauria estat un alt honor si s’hagués tractat de la nostra. I del nostre exèrcit. Fa 10 anys que ja no és obligatori el servei militar i me n’alegro tan sols pel fet que els nostres joves d’avui no hagin de sortir de casa per servir Espanya. Tan sols per això, me n’alegro. Vull dir que m’agradaria que, quan arribi la independència, instauréssim una mena de servei militar, de 6 mesos posem per cas -no cal que sigui tan llarg com el que passàrem a la nostra època. Amb mig any n’hi hauria prou. Aprendre el sentit de la puntualitat com una obligació i una cortesia envers els altres. La lleialtat i el concepte de veritat i de compromís, i el patiment físic de l’esforç, i la disciplina, i les mancances de les comoditats de casa teva. Mires una gran part dels joves d’avui i t’adones que mai ningú no els ha ensenyat ni inculcat res de tot això. I així rodolen pel pendent de la deixadesa i la manca de rigor. No es fa una nació sense Forces Armades i mai no he entès aquest pacifisme de sofà i de saló i de cassolades que ens caracteritza. Mig any de servei militar obligatori i, al final, jurar bandera, la quadribarrada. I ser lliures a partir, primer de tot, del compliment del deure. Benaurades les nacions que tenen míssils i hormones, arxius ben catalogats, teòlegs i una gastronomia no gens feixuga, diu Valentí Puig, i sempre l’aplaudeixo.

Reunió de veïns, ahir. Queixes per la recollida selectiva d’escombraries. No pot ser que la porqueria vagi convertint-se a poc a poc en el centre de les nostres preocupacions.

Flaubert: la gent de lletres són com putes que acaben per ser incapaces de gaudir. Flaubert, sense saber-ho, parlava de mi.

One thought on “Servei militar. Dietari

  1. Fantàstic article, professor! Hi estic totalment d’acord, a mi també em va tocar fer la mili, i a l’època d’en Franco!
    Però és clar que a la canalla li convindrien 6 mesets de disciplina. Nois i noies.
    Quant a la bandera, la meva també és la quadribarrada. Únicament. Però he escrit la quadribarrada. Sense estels, ni dibuixos, ni “slogans”. La nostra i prou.

    M'agrada

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s