Pàgina d'inici » Dietari » Una sola mirada

Una sola mirada

També El Periódico té, de fa temps, una edició en català i res no ha canviat. Està bé que la llengua guanyi espais. No diré pas que no. Però em sembla que aquest no és el problema. Posats a triar, també ara suposo que és millor una edició de La Vanguardia en català. Però l’article que publica el senyor comte de Godó ho deixa ben clar. Dues llengües, una sola mirada. I no cal que digui res més perquè sabem prou bé quina és i en què consisteix aquesta mirada. La mirada de sempre. El mateix punt de vista. Que sobretot ningú no es molesti ni s’ofengui. Principalment Espanya. Cap repte, cap risc, cap il·lusió. La llengua ha d’anar acompanyada de cor i d’ànima, del cor i de l’ànima que s’hi mouen sempre. Si no, no passa de ser pur maquillatge i la submissió és la mateixa. El diari no es dirà pas L’Avantguarda, per exemple.

3 thoughts on “Una sola mirada

 1. Acabo d’arribar de la presentació de LV en català a l’Atlàntida de Vic. Ple a vessar, 800 localitats, molta gent ha hagut de quedar-se fora. Un èxit extraordinari. I també molta il·lusió.
  Dissenteixo de vós, Miquel, penso que LV en català és un bé de Déu, un gran avenç per al nostre país i per a la nostra estimada llengua.

  M'agrada

  • Us entenc, benvolgut. Però, fins que no es demostri el contrari, una de les coses més sagrades per a L.V. és la unitat d’Espanya i el diari sempre mirarà cap a l’oest i procurarà com fins ara de no molestar-los mai. El mateix comte ho diu: 2 llengües, però una sola mirada, mirada que és la que tots coneixem. El català, com totes les llengües és una qüestió d’ànima i l’ànima del comte, malgrat sigui en català, no és pas nostra. Recordeu El Periódico i el grup Zeta. ¿Han aportat res? Tot i així és clar, i ho dic, que més val aquesta edició en català que una d’única en castellà. Salutacions cordials.

   M'agrada

   • Moltes gràcies, Miquel. M’agrada dissentir de vós, jo que gairebé sempre hi estic d’acord.
    Per atzar he llegit el blog d’en S. Sostres, també sobre el tema LV; n’he quedat estupefacte. ¿Aquest és el mateix escriptor de qui tan bé parlàveu a “Tot el que tinc”? Quin fanàtic! Sense comentaris…

    M'agrada

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s