Pàgina d'inici » Dietari » Guaret. Dietari

Guaret. Dietari

Hi ha dies improductius. Dies que són com aquella terra llaurada, però no sembrada. Tenim una paraula per definir aquest estat: guaret. Com les noies de mirada blavissa i penetrant. Guaret: terra llaurada i no sembrada. I ple de coses apilades i endarrerides. Acabar de llegir del tot el “Salt a la foscor” (Vila) i aprofundir “La bassa de les oques” (Vintró). Portar els vehicles a revisió i fer-me tallar els cabells. I celebrar l’aniversari, 34 ja, del fill gran. No fer cas dels 110 Km. hora del govern d’Espanya ni d’aquest afany de regular la vida dels altres. I anar a peu si la benzina arriba a resultar massa cara o senzillament ens quedem sense. Perseguir sense por els autèntics camells perquè es veu que un 60% de joves han fumat porros el darrer mes i això no pot ser. Aquesta gran xacra dels caps de setmana i, també, de molts dels dies de cada dia.

50 anys de la mort de Just Cabot i encara sense relleu, sense un recanvi clar. Hi ha Quim Torra, és clar, i la seva enorme tasca. Però hi ha encara massa confusió. L’ideal de la llibertat de Catalunya no és cap ideologia. És un sentiment de pertinença. És la pàtria encara no reconeguda. La pàtria comuna sigui quina sigui la ideologia i la sensibilitat de cadascú. Catalunya, punt de confluència. I poca broma amb la llengua. Els nous taxistes de Barcelona han triat examinar-se en castellà, que no és la llengua d’aquesta terra. Tant de bo si com a mínim ens decidíssim a llegir Just Cabot, el periodista silenciat, i la seva vida i les seves cartes de l’exili (1939-1961), en la magnífica edició de Valentí Soler i Acontravent!

I és veritat, estimat David, que hi ha follets eròtics de l’antierotisme. I a mi ja fa temps que la mà dreta se’m refreda molt més que l’esquerra en seure aquí, davant del teclat i la pantalla de l’ordinador.

One thought on “Guaret. Dietari

  1. Això dels taxistes m’ha fet molt de mal al cor. Caldrà veure si agafem un taxi i volem expressar-nos en català què ens responen “Hábleme en español, por favor” o “No entiendo el catalan” ? Com sempre, seran majoria de catalans els que canviaran prest al castellà.

    M'agrada

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s